Facebook objasnio najveći pad u istoriji te društvene mreže
ilustracija

Facebook objasnio najveći pad u istoriji te društvene mreže

Kompanija Facebook okrivila je juče "promjenu konfiguracije servera" za najveći pad te društvene mreže u istoriji, gdje su njene aplikacije prestale raditi širom svijeta.

Nestanak usluge trajao je najmanje 12 sati u više područja širom svijeta, a najveći udar bio je u Sjevernoj Americi i Evropi, prema podacima internet stranice za praćenje rada stranica downdetector.com.

Nakon objave da ima problema u srijedu, Facebook je ostao bez komentara gotovo 24 sata prije nego što su objavili objašnjenje i izvinjenje.

"Juče, kao rezultat nove konfiguracije servera, mnogi korisnici su imali problema s našim aplikacijama i uslugama", napisao je Facebook na Twitteru.

Nestanak je, vjeruje se, bio najveći u istoriji Facebook-a, a koji sada broji oko 2,7 milijarde korisnika samo na glavnoj društvenoj mreži, uz još Instagram i aplikacije za poruke. Kao i kod prethodnih nestanka, #FacebookDown je još jednom postao vrlo popularan 'hashtag' na konkurentnoj mreži Twitteru.

Bloomber News je objavio da Facebook razmatra povrat novca oglašivačima čije reklame nisu mogle biti isporučene.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.