Crna Gora najoštrije osuđuje bezumni teroristički akt
Milo Đukanović

Telegram Đukanović povodom napada na Novom Zelandu

Crna Gora najoštrije osuđuje bezumni teroristički akt

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore, i u svoje lično ime uputio je telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Petsi Ridi povodom terorističkog napada u dvijema džamijama u novozelandskom gradu Krajstčrču, u kojem je ubijeno 49 lica, a više od 20 ranjeno.

"Crna Gora najoštrije osuđuje ovaj bezumni teroristički akt i ostaje odlučan saveznik u borbi protiv svih vidova nasilja, ekstremizama, mržnje i netolerancije, i vjerskog fanatizma.U ovim teškim momentima za Vašu zemlju, molim Vas da najiskrenija saosjećanja prenesete porodicama tragično nastradalih.", naveo je Đukanović u telegramu.

Podsjetimo, napadač je upao u džamiju Masdžid Al Nor desetak minuta po početku molitve i otvorio vatru.

Na internetu je uživo prenosio svoj krvavi pir a predstavio se kao Australijanac Brenton Tarant. Među onima koji su ga inspirisali ima i ličnosti iz crnogorske i srpske istorije. Uhapšen je kao i još tri osobe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.