Odupri se - 97.000: Posljednji čas za istorijske promjene, građani da ne nasijedaju na provokacije
Foto: Ilustracija

Novi protest u subotu, u 18 časova

Odupri se - 97.000: Posljednji čas za istorijske promjene, građani da ne nasijedaju na provokacije

Peti protest građanskog pokreta "Odupri se - 97.000" biće održan 16. marta u 18 sati na Trgu nezavisnosti u Podgorici, saopštio je organizacioni odbor protesta.

"Pozivamo sve slobodne ljude da se pridruže u što većem broju, jer je to jedini način da budu ispunjeni zahtjevi građana za oslobađanje zarobljenih institucija i korjenite promjene sistema koji već decenijama ne služi njima, nego opstanku hobotnice na vlasti. Ovaj protest, kao i svi do sada, treba da protekne mirno, dostojanstveno i nenasilno, zato molimo sve koji dođu da ne nasijedaju na eventualne provokacije. Radikalizacija protesta dovela bi jedino do radikalnih posljedica",apelovali su organizatori ovog skupa.

Iz pokreta "Odupri se - 97.000" su poručili da se "otpor širi i sve više slobodnih građana uviđa da je ovo posljednji čas za istorijske promjene u cijelom društvu."

"Svi zajedno dijelimo odgovornost da do njih dođe na miran i civilizovan način. Zato apelujemo na građane da brinu o onima koji stoje ili šetaju pored njih, da čuvaju njihovo dostojanstvo i štite njihovo pravo na pobunu, bez obzira na to što su pojedinačni uzroci nezadovoljstva različiti. Molimo ih da se s posebnim uvažavanjem odnose prema starijima, zatim osobama sa invaliditetom, trudnicama i roditeljima sa djecom", istakli su oni.

Organizatori navode, da će protestna šetnja nakon govora krenuti Ulicom Slobode ka stadionu, zatim Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom Stanka Dragojevića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i nazad Ulicom slobode do Trga nezavisnosti.

"Protestnom šetnjom ćemo, kao i do sada, obići institucije sistema koje ne rade u interesu građana. Sa Trga nezavisnih građana poručimo im: Otpor neće stati!", saopštili su organizatori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.