Sindikat prosvjete podržao proteste,  traže depolitizaciju obrazovnog sistema

Sindikat prosvjete podržao proteste, traže depolitizaciju obrazovnog sistema

Sindikat prosvjete Crne Gore, jedan od najvećih granskih sindikata, podržao je proteste građana “Odupri se – 97.000”, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora koja je održana danas.

“Očekujemo od svih političkih aktera u Crnoj Gori da shvate režinu i ozbiljnost aktuelnog društvenog trenutka u kome se nalazimo i neophodnost nagomilanih problema koji su zarobili naše društvo. Sindikat prosvjete CG traži depolitizaciju obrazovnog sistema i brže uvođenje profesionalnih standarda i odgovornosti na svim nivoima”, navodi se, pored ostalog, u zaključcima sa današnje sjednice.

Izvršni i Glavni odbor Sindikata prosvjete će, kako se dodaje, predložiti GO Unije slobodnih sindikata “da zauzme sindikalni stav povodom građanskih protesta”, kojim se, kako navode, “traže opravdane promjene u našem društvu”.

Iz Unije sindikata su “Vijestima” kazali da će o pitanju podrške građanskim protestima raspravljati na sjednici GO u četvrtak, 21. marta.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.