Uprava carina u februaru naplatila 93,18 miliona

Nastavljen rast prihoda

Uprava carina u februaru naplatila 93,18 miliona

Uprava carina je u periodu januar - februar 2019. godine naplatila 93.,18 miliona eura čime je ostvaren rast prihoda od 6,42% ili 5,62 miliona više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako je saopšteno iz Uprave carina, izvršen je povraćaj sredstava u iznosu od 1,3 miliona eura i time ostvarena neto naplata od 91,9 miliona što je za 3,83% više u odnosu na plan prihoda.

"Prema strukturi naplaćenih prihoda, ostvarena naplata PDV-a pri uvozu iznosila je  60,1 milion eura čime je ostvaren rast prihoda od 8,27% ili 4,6miliona više. Ostvarena naplata po osnovu carine (poreza na međunarodne trgovine i transakcije) iznosila je 3,2miliona što je za 9,60% više u odnosu na isti period prošle godine, dok su prihodi od poreza na kafu naplaćeni u iznosu od 294 hiljade eura ostali prihodi iznosili su 7,7 hiljada eura", saopšteno je iz Uprave carina.

Naplata prihoda po osnovu akcize iznosila je 29,6 hiljada eura što je za 3% više nego u prethodnoj godini.

"Posmatrano prema vrstama akciznih proizvoda, kod svih kategorija je zabilježen rast naplate prihoda", zaključuju iz Uprave carina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.