URA: Policija hoće da zaplaši građane, vrijeme straha prošlo
Mikić i Radovanić, foto: URA

URA: Policija hoće da zaplaši građane, vrijeme straha prošlo

Policija je privodila na razgovor obične građane vršeći na njih pritisak. Serija jučerašnjih događaja samo su nastavak represivnih akcija Uprave policije koje za cilj imaju izazivanje nesigurnosti kod građana u susret mirnom protestu zakazanom za subotu 16. mart”, kazao je izvršni direktor Građanskog pokreta URA, Zoran Mikić.

Mikić je kazao da je juče u popodnevnim časovima policija oduzela kombi koji je prethodne nedjelje korišćen u performansu GP URA ulicama Podgorice, a na kojem se nalazila poruka "Kraj posljednjeg diktatora", sa slikom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Policija želi da zaplaši građane, iako bi morali znati da je vrijeme straha prošlo, ocijenjeno je iz Građanskog pokreta URA.

Generalni sekretar stranke Mileta Radovanić kazao je da policija "fabrikuje razloge zbog čega vrši represiju nad građanima i da će o tome URA upoznati domaće i međunarodne instance".

"Zahtijevamo da se kombi vrati vlasniku. Zbog sumnje da je čitav slučaj politički motivisan i da DPS represijom nad građanima vodi svoje ratove sa GP URA mi ćemo pisati ombudsmanu, unutrašnjoj kontroli i Savjetu za građansku kontrolu rada policije. URA će pismeno sa dokazima obavijestiti Delegaciju EU u Crnoj Gori i predstavnike diplomatskog kora o represivnim aktivnostima Uprave policije”, poručio je Radovanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.