Francuska: Pokušaj da se zadrži nafta prolivena sa tankera koji je potonuo
Foto: Tanjug

Francuska: Pokušaj da se zadrži nafta prolivena sa tankera koji je potonuo

Francuske vlasti rade na zadržavanju nafte koja se izlila sa italijanskog tankera na Atlantskoj obali, nakon što je na brodu izbio požar i on potonuo.

Francuski i britanski spasilački timovi spasili su 27 osoba sa broda "Grande Amerika" nakon što je potonuo u utorak, saopštila je francuska vlada, prenio je AP.

Regionalna pomorska uprava je saopštila da je sa broda iscurilo nafte na površini oko 10 kilomatra dugoj i jednog kilometra širokoj.

Danas se očekuje da će u to područje stići francuski brod za čišćenje.

Francuska se, takođe, obratila za pomoć Evropskoj agenciji za pomorsku bezbjednost.

Brod je potonuo oko 330 kilometara zapadno od francuskog grada La Rošej.

Tanjug

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.