Razmotriti uspostavljanje direktne avio linije i međusobno ukidanje viza između CG i Azerbejdžana
Susret predsjednika

Susret Đukanović-Alijev

Razmotriti uspostavljanje direktne avio linije i međusobno ukidanje viza između CG i Azerbejdžana

Crna Gora i Azerbejdžan već godinama uspješno sarađuju i unapređuju odnose, mnogo toga smo napravili zajedno i čeka nas puno toga u budućnosti, kazao je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev tokom susreta sa crnogorskim kolegom Milom Đukanovićem tokom učešća na 7. Globalnom Baku Forumu.

"Dvije zemlje gaje snažno prijateljstvo, koje zajedno sa odličnim ekonomskim i političkim odnosima čini temelj daljeg jačanja i produbljivanja saradnje, naročito u oblastima turizma i energetike,i potencijalno trgovine i transporta", naveo je Alijev

Dva predsjednika su se, kako se navodi u saopštenju Đukanovićevog kabineta, takođe saglasili da je od posebne važnosti da se u narednom periodu na nivou vlada dvije zemlje razmotre i podstaknu pitanja uspostavljanja direktne avio linije i međusobnog ukidanja viza.

"Uspješna realizacija projekata kao što je Portonovi, rezultat je visokog stepena povjerenja koje postoji na najvišem i svim drugim nivoima vlasti", smatra predsjednik Alijev.

ukanoviAlijev1

Foto:Pres Služba Predsjednika

Posebna pažnja u predstojećem periodu biće, kako je saopšteno nakon sastanka, posvećena jačanju saradnje u oblasti energetike, kroz realizaciju projekta Jadransko-jonskog gasovoda. 

Đukanović je zahvalio na podršci Azerbejdžana da ovaj projekat bude uključen u sistem finansiranja postojećeg gasovoda TAP, što je od značaja za cio region.

 Đukanović je uputio poziv predsjedniku Alijevu da posjeti Crnu Goru, što je prihvaćeno sa zadovoljstvom.

Dvojica predsjednika su takođe razmijenila mišljenje i o aktuelnim regionalnim pitanjima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.