Atlas grupa predala krivičnu prijavu protiv Đukanovića
Duško Knežević

Atlas grupa predala krivičnu prijavu protiv Đukanovića

Advokatski tim predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića predao je danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u kojoj se Đukanović tereti da je organizator kriminalne organizacije čiji je plan bio da se od Kneževića oduzme cjelokupna njegova imovina koju posjeduje u Crnoj Gori, odnosno imovina koju posjeduju njegove banke i ostala privredna društva.

"Pored Đukanovića, krivičnom prijavom su obuhvaćeni guverner CBCG Radoje Žugić, privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić, bivši privremeni upravnik IBM banke Milan Remiković, Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, stečajni upravnik Meljine kompleksa doo Saša Zejak i Olivera Mihajlović Elez iz PZU Meljine", navodi se u saopštenju Atlas grupe.

Oni su kako se dodaje, označeni kao članovi kriminalne organizacije na čijem čelu je Đukanović, koja je formirana radi sticanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 170 miliona eura.

"Ovakvim postupanjem je Milo Đukanović izvršio krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije iz člana 401 stav 1 Krivičnog zakonika, a ostali, kao i više drugih, za sada NN izvršilaca, krivično djelo iz člana 401 stav 2 KZ. Svim prijavljenim se stavlja na teret i izvršenje krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 3 KZ-a i krivično djelo Nezakoniti uticaj iz člana 422 KZ-a", stoji u krivičnoj prijavi koju je potpisao advokat Zdravko Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.