Erdogan otvorio najveću gradsku bolnicu u Evropi kapaciteta 3.800 kreveta(FOTO)
Foto: Anadolija

Ankara

Erdogan otvorio najveću gradsku bolnicu u Evropi kapaciteta 3.800 kreveta(FOTO)

U glavnom gradu Turske Ankari danas je otvorena kapacitetom najveća gradska bolnica u Evropi, koja je ujedno i treća bolnica na svijetu čije su sve jedinice izgrađene u okviru jednog projekta.

Objekat je svečano otvorio predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, čime je ova zemlja dobila i svoju najveću bolnicu. 

2019031423542264542573973Web

Nakon turskih gradova Yozgat, Mersin, Isparta, Adana, Kajseri, Elazig, Eskisehir i Manisa, glavni grad Ankara je deveti turski grad koji dobija novu gradsku bolnicu, javlja Anadolija.

2019031423542559842579877Web

U sastavu bolnice nalazi se i medicinski kampus, a ova bolnica ima kapacitet da na dnevnom nivou primi 30.000 pacijenata. 

Gradska bolnica u Ankari počela je s prihvatom pacijenata 7. februara ove godine. Najprije su počeli s radom odjeli kardiovaskularne hirurgije, opšta bolnica, neurologija, ortopedija te onkologija. 

Kapacitet bolnice je 3.800 kreveta. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.