Demokrate Cetinje odgovorile DPS-u: Sve vam je uzalud, ne možete zaustaviti talas slobode
Demokrate Cetinje

Demokrate Cetinje odgovorile DPS-u: Sve vam je uzalud, ne možete zaustaviti talas slobode

Odbor Demokrata Prijestonice Cetinje reagovao je na saopštenje DPS Cetinje u kojem se ističe da Demokrate pokušavaju da neistinama i klevetom skrenu pažnju na sebe.

"Zašto uopšte ovako nemušto reaguje i pravda se OO DPS, ako "događaj" iz Njegoševe i napada na mlade aktiviste, poslanika i potpredsjednika Demokrata nema nikakve veze sa njima? Zašto se niko od funkcionera i članova odbora ove grupe interešdžija, do danas, ne oglasi da osudi one sramne "događaje" od 26. novembra 2017. godine, kad su ovdje dovedeni batinaši da love cetinjsku mladost ulicama grada, ako ih isti oni nijesu doveli? Zašto svi odbornici OKG DPS u Skupštini Prijestonice ustrepere na svaki pomen crnih kapuljača i napada na građane i naše aktiviste, kandidate za odbornike i poslanike, uoči lokalnih izbora, ako ni to nema nikakve veze sa njima? Zašto ćute o pravosnažnim presudama protiv napadača koje su branili? Zašto ćute o presudama za kupovine ličnih karata DPS aktivistima? Ni to nema veze sa njima? Stvari su potpuno jasne. Svakom građaninu Cetinja i Crne Gore je jasno ko se služi metodama pokušaja zastrašivanja, ko vrijeđa, napada, provocira, prijeti i ucjenjuje. Vrlo lako je prepoznati taj DPS "rukopis"", navodi se u reagovanju cetinjskih Demokrata.

Ističu da se građani sjećaju dešavanja na posljednjim lokalnim izborima na Cetinju.

"Sjećaju se da ste tada sraman napad na poslanika Šaranovića i naše odborničke kandidate,  repertiranje pištolja u glavu, fizičke povrede i demoliranje vozila, branili optuživši uz pomoć svoje prljave ružičaste propagande poslanika Šaranovića da je sam sebe napao. Da se nijeste slučajno izvinili za nestine i obmane kada je donijeta pravosnažna presuda kojom je potrvđena svaka riječ i optužba Demokrata i poslanika Šaranovića? Istina, osuđen je na simboličnu zatvorsku kaznu samo izvršilac tog čina, ali nijesu otkriveni nalogodavci, jer naše institucije nikada ne smiju ići do kraja i vrha kriminalne hobotnice. Toliko o vašim principima, savjesti, istini i političkoj časti", navode Demokrate.

Ističu da  jučerašnje saopštenje OO DPS, "naravno dirigovano iz podgoričkog DPS-a i "Centralnog komiteta", kao i svaki njihov potez u Prijestonici, samo je dokaz da su ostali potpuno bespomoćni".

"U bezizlaznoj su situaciji. Znaju - u subotu će na Balšića pazaru biti more slobodnih građana Cetinja. Zato je nervoza. Sad će, već viđeno, krenuti da u bijesu cijepaju plakate kojima pozivamo građane na protest, da preko državnih institucija sabotiraju održavanje protesta, da zovu ljude, da pritiskaju, prijete, pokušaće da skrenu pažnju sa protesta novim saopštenjima... Ali sve uzalud, ovaj talas slobode niko i ništa više ne može zaustaviti!

Postali su smiješni. Zar još misle da ih se neko plaši? Zar misle da zaista mogu uplašiti Cetinjane i zabraniti im da izađu na protest u subotu? Zar misle da se nasiljem i fizičkim napadima na neistomišljenike može graditi moderna i demokratska država?", dodaje se u saopštenju.

Ponašanje poput "događaja" u Njegoševoj samo će kako kažu Demokrate Prijestonice dodatno motivisati Cetinjane da izađu na protest.

"Ovo je najbolja pozivnica građanima da izađu u subotu na Balšića pazar u 15:30. Tamo će biti slobodno Cetinje.

A kompletnom OO DPS ostaje samo da se zavuku u onu svoju jazbinu u zgradi Prijestonice, okupljeni oko slike diktatora Đukanovića i da je miluju još ovo malo vremena koje curi, jer - gotov je",zaključuje se u reagovanju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.