Lundin i Marković

Marković sa ambasadorom Švedske Lundinom

"Crnogorske institucije rade, održive su i nezavisne i daju rezultate"

Crna Gora uspješno napreduje na putu ka Evropskoj uniji, ostvaruje značajne rezultate a posebno važni su oni u oblasti vladavine prava, odnosno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ambasadora Švedske u Crnoj Gori Jana Lundina.

Marković je kazao da je prva faza pregovora dovedena gotovo do kraja, istakao uvjerenje da će Crna Gora do kraja godine dobiti završna mjerila za poglavlja 23 i 24, što će dati dodatan podsticaj procesu i dinamici zatvaranja pregovaračkih poglavlja.

„Iako je potrebno dodatno ih osnažiti, crnogorske institucije rade, održive su i nezavisne i daju rezultate. Imamo rezultate u borbi protiv korupcije, i one na visokom nivou, a ozbiljan udarac je zadat organizovanom kriminalu“, istakao je premijer.

20190314PVDuskoMarkovicambasadorKraljevineSvedskeJanLundin2

Ambasador Lundin se saglasio da su ostvareni rezultati u ovoj oblasti, pozdravio otvaranje poglavlja 27 i istakao da će Švedska i dalje nastaviti da podržava Crnu Goru na planu evropskih integracija.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Marković je sagovornika informisao o uspjesima ekonomske politike u prethodne dvije godine koji se ogledaju u ekonomskom rastu od preko 4,5 odsto, smanjenju administrativne stope nezaposlenosti za preko šest odsto, povećanju broja zaposlenih za više od 11.000, smanjenju deficita i aktivnostima koje će dovesti do ostvarivanja budžetskog suficita u 2020. godini.

Na sastanku je bilo riječi i o situaciji u regionu. Premijer je ukazao na to da Crna Gora zagovara politiku mira i stabilnosti, te rješavanja problema na miran način kroz dijalog.

„Crna Gora je građanska država i taj koncept je naša najveća vrijednost“, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.