Federer i Đoković
Foto: Getty Images

Intervju bivšeg tenisera Klaudio Mezadri

Federer i Đoković "ne umiju" zajedno

Bivši Dejvis kup reprezentativac Švajcarske Klaudio Mezadri smatra da odnosi između Novaka Đokovića i Rodžera Federera nijesu tako idilični.

Mezadri, koji je sada TV komentator, u intervjuu za švajcarski dnevnik "Blik", kaže da je Federer u daleko boljim odnosima sa velikim rivalom, Rafaelom Nadalom.

Priča o odnosima među najboljim svjetskim teniserima isplivala je na površinu u nedjelji kada je postalo jasno da su se Federer i Nadal našli sa jedne, a Đoković sa druge strane u situaciji oko glasanja o odlasku Krisa Kermoda sa mjesta prvog čovjeka ATP.

"Rodžer voli nedvosmislene ljude, koji cijene jedni druge. U tom pogledu on je imao izvjesnih poteškoća sa Đokovićem. Bilo je situacija kada je morao da se prilagođava Novaku. Oni su prijateljski nastrojeni, ali i rezervisani jedan prema drugome. Rodžer mi je rekao da, bez obzira na to što je Novak prijatan i zabavan, on nije do sada uspio da ga odgonetne", izjavio je Mezadri.

9657454995c8934072631b894897138w640
Foto: YSS/Ubitennis

On je dodao i da Federera često nervira ponašanje Đokovića na terenu. On je dao primjer sa Vimbldona prošle godine kada je publika zviždala Novaku posle pobjede nad Kajlom Edmundom. Rodžeru se nije dopala Novakova reakcija na to.

"Kada publika podržava protivnika, Đoković odgovara uznemirujućim gestovima. Iako je on taj koji traži ljubav publike, on je obično taj koji gubi kontrolu nad situacijom. Po Rodžeru, Novakova uvredljiva reakcija reflektuje tamnu stranu njegovog karaktera".

On je rekao da je odnos sa Nadalom sasvim drugačiji.

"Rivalstvo među Novakom i Rodžerom je dominantno, dok prema Nadalom, bez obzira na intenzitet rivalstva na terenu, ima više poštovanja i simpatija", dodao je Mezadri.

On je na cijelu situaciju dolio ulje na vatru tvrdnjom da navodno Novak nije imao vremena za sastanak sa Federerom prije nego što se glasalo o smjeni Kermoda, te da su se Federer i Nadal u cijeloj priči osjetili kao da je njihovo mišljenje zaobiđeno.

"Jednostavno, imate igrače koji više vole rat, kao nekad Lendl i Mekinro", zaključio je Mezadri.

Mezadri je u karijeri osvojio jednu ATP titulu (Ženeva, 1987) i najbolji plasman mu je bio 26. mjesto iste godine.

Izvor: B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.