Pretresi na tri lokacije: Pronađena automatska puška, pištolj i municija, jedna osoba uhapšena
Foto: Uprava policije

Danilovgrad

Pretresi na tri lokacije: Pronađena automatska puška, pištolj i municija, jedna osoba uhapšena

Policija Danilovgrada je juče preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, izvršila pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku, pištolj, municiju, detonatorske kapisle i druge predmete. Jedno lice je lišeno slobode dok je protiv jednog pokrenut prekršajni postupak.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, službenici OB Danilovgrad su, 13.marta 2019. postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Danilovgradu izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na tri lokacije koje koriste M.Đ. (20), N.P. (26) i I.D. (27), sva lica iz Danilovgrada.

"Prilikom pretresa lokacije koju koristi N.P. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Ekol Gediz" cal. 9 mm sa praznim okvirom, gumenu palicu i futrolu za pištolj.

Pretresom prostorija koje koristi I.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke „Crvena zastava", dva prazna okvira, 29 metaka različitog kalibra i četiri detonatorske kapisle", saopšteno je iz policije.

Sa svim preduzetim mjerama i radnjama je upoznat nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv N.P. pokrene prekršajni postupak.

"U službenim prostorijama OB Danilovgrad prikupljena su obavještenja od svih lica, kao i od S.D. (30) iz Danilovgrada, koji se srodnik I.D, a kojom prilikom su policijski službenici došli do sumnje da automatska puška pripada S.D. Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem S.D. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.