Odupri se - 97000: Zbog današnjeg incidenta podnijećemo Upravi policije
Foto:Screenshot

Odupri se - 97000: Zbog današnjeg incidenta podnijećemo Upravi policije

Ako je policijski službenik, kojem i dalje ne znamo ime, preduzimao aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako to tvrde iz Uprave policije, bio je u obavezi da se, na zahtjev, predstavi građanima i studentima koje je pratio i čija imena je naglas izgovarao preko telefona trećim licima, navodi se u reagovanju organizacionog tima "97.000 - Odupri se" na današnji incident ispred VDT-a.

Navode da su se studenti i članovi “97000 - Odupri se” iz tog razloga osjetili ugroženim i pozvali policiju, da postupi po zakonu i legitimiše lice koje ih je pratilo. 

"Službenicima policije zahvaljujemo na dolasku, ali pitamo i zbog čega su legitimisali nas koji smo ih pozvali, a ne i lice zbog kojeg smo, smatrajući da nam je ugrožena sloboda kretanja, tražili njihovu intervenciju.Više puta smo nepoznatom navodnom službeniku policije, kao i pripradnicima interventne jedinice, naglasili da do incidenta ne bi došlo da se lice predstavilo i legitimisalo kao pripadnik organa reda u vršenju dužnosti", navode u reagovanju organizatori protesta.

Najavljuju da će zbog današnjeg incidenta koji je pokazao, kako su ocijenili, "da građani ne mogu slobodno da hodaju ulicama svog grada i države, te stoga što policija nije adekvatno reagovala i zaštitila njihova prava" podnijeti prijavu Upravi policije.

"Interesantno je to što Uprava policije u svom obraćanju javnosti krije činjenicu da je Interventna jedinica MUP-a došla na lice mjesta na poziv građana. Da li je u pitanju strah od percepcije da će policija napokon početi da radi za građane? Uzimajući u obzir da je naziv "građanin" od februara postao noćna mora onima na vlasti, takav scenario ne bi nas začudio", zaključili su organizatori protesta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.