Emira Kusturicu Dodik zaposlio kao savjetnika u svom kabinetu
Emir Kusturica

Emira Kusturicu Dodik zaposlio kao savjetnika u svom kabinetu

Režiser Emir Kusturica zaposlen je kao savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, čime je Dodik ispunio svoje obećanje dato posle izbora.

Nakon što je portal Klix.ba otvoreno kritikovao članove Predsjedništva BiH zbog toga što nisu javno objavili imena zaposlenih savjetnika, Dodik je danas na zvaničnoj web stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbiližih saradnika.

Dodik je ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine te je u svom kabinetu kao savjetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.

Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o platama i naknadama u institucijama BiH, mjesečno prima oko 2.100 KM (1073 eura).

U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savjetnika i jedan šef kabineta. Kao savjetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savjetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić i dalje nije objavio koga to građani BiH plaćaju u njegovom kabinetu.

Kao najtransparentniji član Predsjedništva BiH pokazao se Šefik Džaferović koji je otvoreno kazao kako ga ukupno savjetuje šest osoba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.