Simović: Odgovorni vazda okupljali mobu za rad, a ne za nerad
Simović u Mojkovcu

"Otvorena komunikacija sa građanima važna u vremenu lažnih vijesti"

Simović: Odgovorni vazda okupljali mobu za rad, a ne za nerad

Otvorena komunikacija sa građanima, zasnovana na činjenicama, posebno je značajna u vremenu kada smo svjedoci poplave lažnih vijesti kojima smo svakodnevno izloženi, istakao je potpredsjendik Vlade Milutin Simović koji je danas boravio u posjeti Mojkovcu.

“Mišljenja sam da je otvorena i stalna komunikacija sa građanima naša obaveza, a ne stvar našeg izbora. Redovna i pravovremena komunikacija važna je u svim oblastima a posebno u oblasti poljoprivrede koja ne trpi odlaganja i kašnjenja. Prirodno je da su lokalni mediji uvijek bliži i bolje upoznati sa specifičnim, realnim životnim izazovima sa kojima se susreću građani na lokalnom nivou. Zbog toga, rado učestvujem u programima na lokalnim medijima“, kazao je Simović gostujući na Radiju Mojkovac.

On je kazao da je otvorena komunikacija sa građanima, zasnovana na činjenicama, posebno značajna u vremenu kada smo, kako je kazao, svjedoci poplave lažnih vijesti kojima smo svakodnevno izloženi.

„Građani Crne Gore su pokazali da su mudri i da prepoznaju takve senzacionalističke pokušaje plasiranja netačnih informacija, brojnih saopštenja i izjava kojima se pokušava preplaviti i zagaditi medijski prostor. Naš mudri narod odavno je rekao: „U laži su kratke noge.“ Najbolji odgovor na takve pojave je otvoreni razgovor, „oči u oči“, iznošenje činjenica i argumenata“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Takav razgovor je, kako je ocijenio, najbolji način da se predstave aktivnosti svih institucija, da se suočimo sa ocjenama građana, da se daju odgovori na pokušaje da se uruši ugled institucija, najkraće – da se bude odgovoran u ime odgovornosti koju smo preuzeli većinskom voljom građana Crne Gore.

"Znaju domaćini širom Crne Gore da im napredak neće donijeti ni prazna ni slatkorječiva priča. Zato su odgovorni vazda okupljali mobu za rad, a ne za nerad. Okupljali su mobu za napredak, a ne za nazadak“, poručio je Simović gostujući na lokalnom radiju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.