Mandić: Snimci dokazuju da je slučaj
Foto:Screenshot

Prekinuti proces

Mandić: Snimci dokazuju da je slučaj "državni udar" montaža (VIDEO)

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su da su njihovi advokati došli u posjed dva video zapisa na kojima svjedok saradnik Saša Sinđelić u opuštenoj atmosferi sa prijateljima objašnjava kako je učestvovao u montiranju državnog udara. Poručili su da sjutra suđenje neće biti održano.

Mandić je kazao da su to za sada najznačajniji i najvažniji dokazi koji su se pojavili  vezano za ovaj slučaj.

"Naši advokati su danas pokušali da iskoriste mogućnosti koje im stoje na raspolaganju i ta dva snimka budu sastavni dio materijala o kojima treba da se izjašnjava Viši sud međutim nije im dozvoljeno da se o tim dokazima raspravlja.", kazao je Mandić

Poručuje da DF ne prihvata da učestvuje "u montiranom političkom procesu niti da bude ponižen od strane crnogorskog režima".

Ocijenio je da su snimci ključni dokazi koji završavaju proces i potvrđujuju da je slučaj montaža.

"Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ovi važni dokazi budu uvršteni u dokazni proces o kojem će se raspravljati. Zahtijevamo da se ovi ključni i relevatni dokazi koji će osloboditi sve okrivljene i osumnjičene uvrste u postupak i da se ovaj sudski proces prekine i da se završi sa ovom farsom.", kazao je Mandić.

Knežević je kazao da je objavljivanjem dva snimka "u potpunosti sahranjena optužnica za državni udar".

"Vidjeli ste da je sudsko vijeće na svaki način pokušalo da zaustavi izvođenje dokaza i objavljivanje ova dva snimka i njihovo uvrštavanje u dokazni postupak. Da je danas Mugoša pustila ta dva snimka, ona bi nakon toga morala da odbaci optužnicu i oslobodi ljude iz zatvora, a da Stanković bi morao da razriješi Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića i da pokrene krivični postupak protiv njih., rekao je Milan Knežević, predjsednik DNPa i funkcioner DFa.

U podgoričkom Višem sudu danas se nijesu čule završne riječi, jer su advokati odbrane napustili sudnicu. Oni su sudu dostavili dva snimka koja, kako tvrde, kompromituju status svjedoka saradnika Saše Sinđelića, ali je sudsko vijeće predložilo da se oni razmatraju nakon davanja završnih riječi.

Na snimcima koje je obajio portal IN4S se vidi Sinđelić kako u ugostiteljskom objektu priča  kako je navodno bio primoran da "učestvuje u montaži državnog udara".

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.