DEMOS: Njemačka ambasada da potvrdi navode sa sastanka Đukanovića i Hekera

DEMOS: Njemačka ambasada da potvrdi navode sa sastanka Đukanovića i Hekera

Imajući u vidu najnovija zbivanja, afere i potpuni slom vrijednosti u Crnoj Gori, bilo bi poželjno da njemačka ambasada saopšti crnogorskoj javnosti da li može potvrditi interpretacije koje su se mogla pročitati u režimskim medijima o susretu visokog njemačkog zvaničnika Jana Hekera i Mila Đukanovića, navodi se u saopštenju Demosa.

"U pomenutim glasilima naglašava se da je Heker impresioniran uspjesima Crne Gore, kako su glasili naslovi povodom susreta, dijeleći komplimente crnogorskoj vlasti", kažu iz ove partije.

Pri takvim vijestima, koje kako navode iz Demosa saopštavaju medijski i politički krugovi oko Đukanovića, javnost ima pravo da sazna da li sve to u potpunosti odgovara istini o ovom susretu, posebno u kontekstu činjenice da se radi o Njemačkoj kao ozbiljnoj demokratskoj zemlji.

"Uvažavajući specifičan metod rada ambasada, a imajući u vidu između ostalog i pitanje javnog kredibiliteta država, njemačka ambasada bi trebalo da saopšti da li su tačni navodi o idiličnom susretu Mila Đukanovića, aktera najnovijih korupcionaških afera, i visokog zvaničnika iz Njemačke", navodi se u saopštenju Demosa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.