Mej žali zbog odluke poslanika, Korbin poziva na vanredne izbore
Tereza Mej, foto: Tanjug/AP

Mej žali zbog odluke poslanika, Korbin poziva na vanredne izbore

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je večeras, nakon glasanja u britanskom parlamentu, da žali zbog odluke poslanika da odbace sporazum koji je sa Evropskom unijom (EU) postigla o izlasku velike Britanije iz Unije.

Mejova je poslanicima, nakon glasanja, kazala da se i sama borila sa tim pitanjem, ali i da je svjesna "potencijalne štete" koja prijeti Britaniji ukoliko napusti EU bez dogovora, prenosi BBC.

Prema njenim riječima, tražiće od Donjeg doma parlamenta da se sjutra glasa o izlasku Britanije iz EU bez sporazuma.

Mej je kazala i da ukoliko produže član 50 Lisabonskog sporazuma, EU će željeti da zna šta Britanija želi da postigne sa tim produženjem i istakla da se poslanici sada nalaze pred "teškim izborom" šta dalje da urade.

Lider Laburističke partije Džeremi Korbin izjavio je da je vlada pobijeđena velikom većinom, da mora da prihvati da njihov sporazum nema podršku parlamenta i da je premijerka u potpunosti svjesna štete koju Bregzita bez sporazuma može da nanese.

"Vrijeme je za opšte izbore", rekao je Korbin.

Britanski parlament večeras ponovo nije izglasao sporazum koji je premijerka Tereza Mej dogovorila sa Evropskom unijom po pitanju Bregzita.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.