Hrvatska: U stanu godinama krio beživotno tijelo majke da bi primao socijalnu pomoć
Foto: Ilustracija

Hrvatska: U stanu godinama krio beživotno tijelo majke da bi primao socijalnu pomoć

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 49-godišnjaka zbog krivičnih djela povrede mira pokojnika, prevare i dovođenja u opasnost života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako je saopšteno, muškarac je u Rijeci četiri godine živio s tijelom majke.

"Optužnicom se okrivljeni tereti da je od septembra 2013. do 22. septembra 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio ćebadima i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog centra za socijalnu pomoć u njeno ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna", saopšteno je iz Tužilaštva.

On se tereti da je na opisani način do septembra 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000,00 kuna (oko 6.300 maraka).

Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. septembra 2017. godine izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne službe Rijeka.

"Budući da je optuženi nedostupan nadležnim organima Republike Hrvatske, predloženo je da mu se sudi u odsustvu na temelju odredbe člana 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku", stoji u saopštenju.

Index.hr

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.