BiH: Potjera za odbjeglim migrantima
Foto: Tanjug

BiH: Potjera za odbjeglim migrantima

Nekoliko migranata pobjeglo je danas iz centra za ilegalne migrante u BiH, koji se nalazi u Lukavici u Istočnom Sarajevu.

Kako za klix.ba rečeno u MUP Kantona Sarajevo, nekoliko ilegalnih migranata je već pronađeno i vraćeno, dok za ostalima još traje potraga.

Navodi se da su neki od njih pobjegli prema sarajevskom naselju Mojmilo i da u potjeri učestvuju i zaposleni u Imigracionom centru koji rade na bezbjednosnim poslovima. 

Sarajevski portal navodi da se, prema ranijima izjavama ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, u ovom centru nalazi i pet migranata koji se dovode u vezu sa međunarodnim terorizmom i porijeklom su iz Avganistana. 

Navodi se da je njima onemogućeno kretanje, a nije poznato iz kojih zemalja su migranti koji su danas pobjegli. 

Istragom će biti utvrđeno kako je došlo do ovog propusta.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.