Osnažiti saradnju u oblasti kulture između Ukrajine i Crne Gore
Fijalka i Bogdanović

Sastanak ministra kulture i otpravnice poslova ambasade Ukrajine

Osnažiti saradnju u oblasti kulture između Ukrajine i Crne Gore

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović razgovarao je na Cetinju sa otpravnicom poslova u ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, Natalijom Fijalkom, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako navode iz Ministarstva, na sastanku je bilo riječi o realizovanim kulturnim projektima između dvije zemlje, koji su zasnovani na Sporazumu između Vlade Crne Gore i kabineta Ministara Ukrajine o saradnji u oblasti kulture koji je stupio na snagu 2013. godine.

Ministar Bogdanović je istakao da bi u narednom periodu "trebalo dodatno osnažiti saradnju između institucija koje se bave kulturnom i kreativnom djelatnošću, a posebno u oblasti kinematografije i kreativnih industrija."

U tom kontekstu, kako je saopšteno, naglašeno je zadovoljstvo zbog susreta između predstavnika Filmskog centra Crne Gore i crnogorskih producenata sa poznatim krimsko-tatarskim rediteljem Athemom Sejtablajevim, kao i podsticajne mjere koje se nude za strane koproducente koji snimaju na teritoriji naše zemlje.

Bilo je riječi i o projektima iz oblasti kreativnih industrija i o kreativnim habovima koji će biti u ponudi i ukrajinskim umjetnicima.

"Otpravnica poslova Natalija Fijalka je istakla da je ukrajinska strana veoma zainteresovana za produbljivanje odnosa u oblasti kulture i predložila da se na bazi reciprociteta tokom sledeće godine organizuju Dani crnogorske kulture u Ukrajini i Dani ukrajinske kulture u Crnoj Gori, u saradnji između relevantnih institucija", prenijeli su iz Ministarstva.

Takođe, na sastanku je dogovoreno "da će svi zajednički projekti i u narednom periodu imati institucionalnu podršku u cilju promocije kultura obje zemlje."
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.