Viši sud: Sinđelićeva promjena iskaza neće uticati na odluku u predmetu
Viši sud

Viši sud: Sinđelićeva promjena iskaza neće uticati na odluku u predmetu

Nakon javne promjene iskaza krunskog svjedoka saradnika Saše Sinđelića u sinoćnjoj emisiji na TV Hepi, iz podgoričkog Višeg suda tvrde da njegovi medijski navodi nikako ne mogu uticati na konačnu odluku u postupku koji se vodi pred pravosudnim organima.

"Prilikom odlučivanja sud cijeni samo činjenice i dokaze iz spisa predmeta. Za sud je mjerodavan samo iskaz svjedoka koji je dao pred nadležnim državnim organima, a izjave koje učesnici u postupku daju mimo suda ili tužilaštva nijesu od uticaja na odlučivanje u predmetu", navodi se u odgovorima Višeg suda dostavljenim FOS-u.

Sinđelić je sinoć, između ostalog, rekao da novac, 125.000 eura koje je podijelio optuženima, nije služio za kupovinu oružja i finansiranje terorizma nego da bi nacionalisti, koji su došli u Pogoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imali novca za put, smještaj... Sinđelić je u emisiji  "Ćirilica" rekao i da su Šišmakov i Popov tražili od njega da u Podgorici "napravi lijep skup, da traže izbore te da nisu razgovarali o ubistvu Mila Đukanovića."

On je kazao da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, već "običan protest podrške opoziciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.