Tužilaštvo BiH otvorilo predmet o okupljanju četnika u Višegradu
Foto: Srna

Tužilaštvo BiH otvorilo predmet o okupljanju četnika u Višegradu

Na temelju prikupljenih medijskih natpisa, kao i dostavljenih prijava, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet koji se odnosi na događaje u Višegradu, 10. marta 2019. godine i dešavanja povezana sa postrojavanjem pripadnika Ravnogorskog pokreta.

"Prijave se odnose na kazneno djelo-izazivanje nacionalne, rasne, vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz članka 145. KZ BiH.

Predmet je dodijeljen u rad Odjelu 3 Tužiteljstva BiH, a postupajući tužilac zajedno sa policijskim i sigurnosnim agencijama, preduzeće mjere i radnje iz svoje nadležnosti", saopšteno je iz Tužilaštva.

U nedjelju su se, podsjetimo, u Višegradu i Draževini okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta -četnici - koji su uz gusle pjevali "Biće pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.