DF nakon izjave Sinđelića: Suđenje prekinuti, optužene pustiti na slobodu, smijeniti Katnića
DF sa presa, foto: Screenshot

DF nakon izjave Sinđelića: Suđenje prekinuti, optužene pustiti na slobodu, smijeniti Katnića

Demokratski front zatražio je danas da se suđenje za pokušaj državnog udara prekine, optuženi puste na slobodu, a "odgovorne osobe za montiranje istog privedu pravdi".

 Lideri Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili su na konferenciji za novinare da je sinoć gostovanjem Saše Sinđelića na televiziji "Hepi" završen "proces vijeka-državni udar", prije početka za sjutra najavljenih najavljenih riječi.

"Nakon dvije i po godine mi kao DF osjećamo jednu vrstu moralne i ljudske satisfakcije zbog svega onoga što smo prošli kao politički savez, i svega što su prošle naše porodice, jer je sinoć potvrđena montaža državnog udara. Ne očekujemo riječi izvinjenja od bilo koga koji su stvarali narativ, već želimo da pošaljemo jasnu poruku vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću da smijeni specijalnog tužioca Milivoja Katnića, kao i tužioca Sašu Čađenovića,  a sutkinja Suzana Mugoša da odbaci optužnicu i koliko je sjutra otvori glavni pretres bez stavljanja ovoga u dokazni materijal, samo da odbaci optužnicu, da pusti ove ljude iz zatvora i da krenemo u krivično pravno utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj besramnoj montaži", kazao je Knežević.

Podsjećamo, svjedok saradnik Specijalnog tužilaštva u suđenju za pokušaj terorizma, Saša Sinđelić, kazao je sinoć da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Sinđelić je, gostujući na beogradskoj TV Happy, rekao da je svjestan da govori suprotno od onoga što je govorio na sudu, ali da ne želi da ijedan Srbin leži nevin u zatvoru.

"Poslije ove emisije, ja mogu otići u šumu da siječem drva i vjerovatno će me tamo uhapsiti", rekao je Sinđelić u emisiji "Ćirilica".

On tvrdi da su u Podgorici htjeli da "naprave običan protest podrške" opoziciji.

Sinđelić je rekao i da 125.000 eura koje je podijelio optuženima, nijesu služili za kupovinu oružja i finansiranje terorizma, već da bi nacionalisti, koji su došli u Podgoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imali sredstva za put i smještaj.

Sinđelić sada tvrdi i da prvooptuženi u slučaju, Rusi Šišmakov i Popov, od njega nijesu tražili da organizuje ubistvo tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, već da "napravi lijep skup".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.