Foto:Anadolija

Ubijeni mladić iz Banjaluke će biti ponovo sahranjen u Austriji

"Ovdje ni mrtvi nemaju mira": Završena ekshumacija tijela Davida Dragičevića

Ekshumacija tijela Davida Dragičevića, ubijenog mladića iz Banjaluke, koji će po želji njegovih roditelja biti ponovo sahranjen u Austriji je završena.

Ekshumaciji je prisustvovala Suzana Radanović, Davidova majka, i nekoliko desetina građama koji su došli da joj pruže podršku.Oni su podignutih pesnica uzikivali "Pravda za Davida" i "Ubice".

Nakon ekshumacije tijela Davida Dragičevića, okupljeni građani ispratili su posmrtne ostatke pjevajući pjesmu "Klinac iz geta", javlja Anadolija.

Druga sahrana Davida Dragičevića zakazana je za, petak, u austrijskom gradu Wiener Neustadt.

Ozren Perduv, član grupe "Pravda za Davida", rekao je da je danas jedan od najtužnijih dana od kako je počela borba za istinu o ubistvu Davida Dragičevića.

"Ovo je tužan dan za porodicu Dragičević, ali i čitav grad i društvo. Ovo je dan koji nosi snažnu poruku, a to je da ovdje ni mrtvi nemaju mira", kazao je Perduv, javlja Anadolija.

2019031223537750342499940Web

Foto:Anadolija 

Naglasio je da je David nakon ubistva blaćen, kao i njegovi roditelji i svi koji su podrška Davidovim roditeljima.

"Ovaj dan je sramota za ovu državu koja je dozvolila da do ovoga dođe i koja nije uradila ništa da se istraga pokrene s mrtve tadčke", kazao je Perduv i dodao da danas odlazi Davidovo tijelo, ali da David ostaje u srcima svih građana.

2019031223537750342499939Web

Foto:Anadolija 

Perduv je naglasio da će se okupljanja građana kod crkve u centru Banjaluke nastaviti do daljnjeg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.