Raspisane međunarodne potjernice za Vukotićem i Dedovićem

CG traga za navodnim vođama škaljarskog klana

Raspisane međunarodne potjernice za Vukotićem i Dedovićem

Crnogorske vlasti raspisale su međunarodne potjernice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem, koji prema evidenciji bezbjednosnih službi slove za vođe škaljarskog klana, a sumnjiče se da su 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem pokušali da ubiju dvije osobe, saznaje Pobjeda.

Vukotić, Dedović i Šaković krivičnom prijavom terete se da su u martu prije tri godine, u Kotoru, pokušali da ubiju Vojina Stupara i Miloša Radonjića, koje policija dovodi u vezu sa kavačkom kriminalnom grupom.

Istraga protiv trojice osumnjičenih pokrenuta je 7. februara kada su, prema tvrdnjama policije, prikupljeni dokazi da oni stoje iza napada na Stupara i Radonjića.

Tada su lisice stavljene Miliću Šakoviću, dok se Vukotić nalazi u Srbiji na izdržavanju petnaestomjesečne robije zbog falsifikovanja isprava, a Dedović je u bjekstvu.

Šaković je uhapšen dok je sjedio u hotelu Hilton i njemu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela. Prilikom pretresa od Šakovića su oduzeta dva Ajfona i jedan kriptovani telefon.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, piše Pobjeda.

Iz policije su saopštili da je slučaj rasvjetljavanja napada na Stupara i Radonjića rezultat višegodišnje operativne akcije, usmjerene na suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.