Haos među građanima Karakasa:  Došlo do eksplozije električnog transformatora
Foto: AFP

Haos među građanima Karakasa: Došlo do eksplozije električnog transformatora

U električnom transformatoru u prijestonici Venecuele, Karakasu, je došlo do eksplozije, javlja AP.

Svjedoci kažu da je nakon eksplozije došlo do požara.

Agencija dodaje da je eksplozija doprinijela haosu među građanima Venecuele, koji su ovih dana pogođeni redovnim nestancima struje.

Lider opozicije Venecuele i samoproglašeni predsjenik Huan Gvaido izjavio je da državni inženjeri nisu uspjeli da poprave tri od četiri transformera koja su eksplodirala. 

Gvaido je nestanak struje optužuje korupciju u vladi i loše rukovođenje. 

AP prenosi izjavu šefa sindikata elektroinženjera u Venecueli, Vinstona Kabasa, da su se glavni provodnici hidroelektrane Guri, jedne od ključnih u elektromreži Venecuele, pregrijali. 

Uprkos tome što je taj sindikat protiv vlade, Kabas je demantovao da je vlada odgovorna za sabotažu hidroelektrane, već kaže da se radi o problemu na održavanju i odlasku stručnih kadrova. 

"Sistem je ranjiv, krhak i nestabilan", rekao je Kabas za AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.