Pregovori o Bregzitu između Velike Britanije i EU i dalje su na
Tereza Mej, foto: Tanjug/AP

Dan uoči glasanja u parlamentu

Pregovori o Bregzitu između Velike Britanije i EU i dalje su na "mrtvoj tački"

Pregovori između Velike Britanije i EU o Bregzitu i dalje su na "mrtvoj tački", saopšteno je danas iz Dauning strita.

Takva situacija je samo dan prije nego što će britanski poslanici ponovo glasati o prijedlogu sporazuma premijerke Tereze Mej.

Mej je sinoć razgovarala sa predsjednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom, pošto tokom vikenda nije postignut napredak u pregovorima, javio je britanski BBC

Pregovori će biti nastavljeni danas kako bi se došlo do promjena sporazuma, a uoči glasanje u britanskom parlamentu, navodi BBC.

Britanski poslanici su 15. janaura glasali protiv prijedloga sporazuma premijerke Mej, a novo glasanje je 12. marta.

Mej traži promjene sporazuma o Bregzitu, u posljednjem trenutku, ali EU ne želi da ponovno otvara pregovore s Londonom.

Premijerka je pozvala EU da joj pomogne u tim izmjenama, rekavši da je potreban "još jedan napor" da bi sporazum bio usvojen.

Ako britanski poslanici ponovo odbace predloženi tekst sporazuma, glasaće se o traženju odgađanja Bregzita.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.