Hrvatska ministarka u suzama na konferenciji: Ponudila ostavku, Plenković odbio
Ministarka Žalac

Prije dva dana automobilom naletjela na djevojčicu

Hrvatska ministarka u suzama na konferenciji: Ponudila ostavku, Plenković odbio

Gabrijela Žalac, hrvatska ministarka regionalnog razvoja, ponudila je ostavku nakon što je u subotu automobilom naletjela na djevojčicu i teško je povrijedila. Hrvatski premijer Andrej Plenković je odbio ostavku, ocjenivši da se radi o nemaru, a ne o krivičnom djelu.

Hrvatska ministarka je na konferenciji za novinare uz suze rekla da je mandat dala na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, čija se izjava očekuje, prenosi Indeks.

"Nisam ja vozila bez vozačke. Imam vozačaku, samo je istekla", rekla je ministarka Žalac i dodala da je skoro svaki vikend sama vozila automobil.

"Premijeru sam u subotu ponudila ostavku. Ponudila sam mu mandat na raspolaganje. Ne opravdava me da imam nevažeću vozačku. To je takav splet okolnosti. Pored moje ulice je dijete istrčalo, pokušala sam da izbjegnem, sreća što niko nije iz suprotnog smjera došao", rekla je ministarka.

U međuvremenu, hrvatski premijer Andrej Plenković odbio je ostavku Gabrijele Žalac.

"Najvažnije je da je djevojčica dobro", rekao je Plenković.

Što se tiče vozačke dozvole, Plenković je ocjenio da je riječ o nemaru, a ne o krivičnom djelu.

andrejplenkovic4830x0

Foto: Tanjug/HINA

"To je prekršaj. Platila je kaznu. Izvadiće novu dozvolu", rekao je Plenković.

Smatra da je nuđenje ostavke moralan potez.

"Ja sam razmišljao o tome od subote. To je nešto što se moglo dogoditi i nekome drugom", rekao je Plenković dodavši da to nije razlog da ministarka Žalac napusti vladu.

U saobraćajnoj nesreći u Vinkovcima u subotu je teže povrijeđena djevojčica koju je, dok je prelazila ulicu van pješačkog prelaza, udario automobil kojim je upravljala Gabrijela Žalac.

Izvor: Indeks/RTS/Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.