Vučinović: Opštine još uvijek nisu dostavile podatke o procjeni šteta
Marija Vučinović

Vučinović: Opštine još uvijek nisu dostavile podatke o procjeni šteta

Najveću štetu od elementarnih nepogoda koje su zahvatile Crnu Goru 23. februara pretrpjele opštine Tuzi, Danilovgrad i Golubovci, kao i Klinički centar Crne Gore i domovi zdravlja na opštini Podgorice, kazala je ministarka u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović .

Dodala je gostujući na Jutarnjem programu RTCG da je tim povodom, Vlada Crne Gore na sjednici od 28.februara godine odobrila urgentnu pomoć i to: 40.000 € za Klinički Centar Crne Gore, specijalnu bolnicu za pućne bolesti „Dr Jovan Bulajić“ Brezovik u Nikšiću, kao i šest Domova zdravlja na teritoriji Podgorice, kao i po 30.000 € za opštine Tuzi, Danilovgrad i Golubovci.

Tokom emisije je dodato da je Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda uvrštena u Strategiju, čijom će se izradom doprinijeti efikasnijem radu Komisije i izprecizirati rad iste, kako bi se eliminisale eventualne zloupotrebe podnosilaca zahtjeva.

Vučinović je dodala da sve opštine još uvijek nisu dostavile podatke o procjeni šteta i da će se ti zahtjevi rješavati po prijemu istih.

Pojasnila je da stranke koje su pretrpjele određeni vid štete, istu prijavljuju opštinskim komisijama, koje se nakon procjene prosledjuju Vladinoj Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.