Muškarci ne vole duhovite djevojke
Ilustracija

Muškarci ne vole duhovite djevojke

Znamo da su duhoviti muškarci na cijeni i da je humor izuzetno jako oružje pripadnika jačeg pola u zavođenju žena. A šta je sa obrnutom situacijom? Muškarci će često reći da vole duhovite djevojke, ali novo istraživanje Univerziteta u Kanzasu pokazuje da to nije baš tako.

Istraživači su potvrdili prvi zaključak: što je muškarac ispričao više viceva koji su bili smiješni ženi, veća je vjerovatnoća da će ona ostvariti fizički kontakt sa njim. Ali kada je žena ispričala vic kome se muškarac nasmijao, to nije povećavalo šansu za vezu.

U seriji eksperimenata volonteri su zamoljeni da prostudiraju profile stranaca na Fejsbuku i da ocijene njihove kvalitete. Zatim je organizovana serija sastanaka naslijepo na kojima su partneri razgovarali po deset minuta. Istraživači su kasnije analizirali razgovore i ustanovili da kada su se muškarci trudili da zasmiju ženu, ona je bila više zainteresovana za njih u romantičnom smislu. Ali isto nije važilo kada su se žene trudile da budu duhovite.

Naučnici su došli do još jednog zaključka, da žene povezuju humor sa ekstrovertnošću, a ne sa inteligencijom. Ranije je pretpostavka bila da žene privlače duhoviti muškarci jer su vjerovale da su takvi tipovi inteligentniji. Nova pretpostavka je da žene žele duhovite muškarce jer misle da će im veza sa njima biti zabavnija, a život lagodniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.