Za liječenja kancera mjesečno 550.000 eura, nema problema sa ljekovima
KCCG

Svaki dan oko 60 pacijenata prima različite vrste hemioterapija

Za liječenja kancera mjesečno 550.000 eura, nema problema sa ljekovima

Klinika za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore nema većih problema sa lijekovima, a povremeni nedostaci citostatika ne utiču na liječenje pacijenata, kazao je direktor te klinike prof. dr Vladimir Todorović.

On je u Jutarnjem programu TVCG, naveo da se na Klinici za onkologiju mjesečno za skupe terapije potroši i više od 550.000 eura.

Na klinici se godišnje uradi oko 28.000 pregleda, što je skoro duplo više nego kada je klinika otvorena.

Dr Todorović kaže da je tačno da nekih citostatika nije bilo određeno vrijeme. U međuvremenu, kako navodi Todorović, lijekovi su stigli i pacijenti su dobili predviđene terapije.

Trenutno na Klinici nemaju dva lijeka, koji bi trebalo sjutra da stignu.

"Kanceri su hronična oboljenja, koja se liječe mjesecima ili godinama, ako nema nekog lijeka nekoliko dana to neće predstavljati problem pacijentima", kazao je dr Todorović.

Navodi i da se mjesečno se na Klinici za lijekove potroši više od 550.000 eura.

"Svaki dan oko 60 pacijenata prima različite vrste hemioterapija", kazao je dr Todorović.

On je naveo i da bi jedan od lijekova za karcinom dojke trebalo od sjutra da bude dostupan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.