Tunis: Ministar podnio ostavku zbog smrti 11 beba
Ilustracija

Tunis: Ministar podnio ostavku zbog smrti 11 beba

Tunižanski ministar zdravlja Abderauf Šerif podnio ostavku posle smrti 11 novorođenčadi u bolnici u prijestonici Tunis, samo četiri mjeseca od imenovanja.

Sve bebe su umrla od septičkog šoka u porodilištu Rabta u četvrtak i petak, naveo je BBC.

Tunižansko pedijatrijsko društvo navelo je na Fejsuku da je infekciju mogao da izazove proizvod za intravenozno hranjenje i pozvalo vlasti da rasvijetle slučaj, kritikujući "opasne uslove" u kojima zdravstveni radnici rade.

Premijer Jusuf Čahed je izjavio da je istraga pokrenuta. 

Tunižansko državno zdravstvo važi za jedno od najboljih u Sjevernoj Africi i poznato je po medicinskom turizmu kao izvoru značajnog prihoda za zemlju. 

Međutim, od svrgavanja predsjednika Zine El-Abidine Ben Alija 2011, funkcionisanje sistema ometa uprava i finansijski problemi, zajedno s periodičnom nestašicom ljekova, navodi BBC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.