Presječen lanac krijumčarenja iz Albanije u CG: Zaplijenjeno oko 84 kg marihuane
Ilustracija

Presječen lanac krijumčarenja iz Albanije u CG: Zaplijenjeno oko 84 kg marihuane

Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, presjekli još jedan lanac krijumčarenja narkotika iz Albanije u Crnu Goru i tom prilikom zaplijenili oko 84 kilograma opojne droge maruhuana.

Službenici OGB Tuzi su, 8. marta 2019. godine oko 23 časa, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili obilazak reona Zbelj, sa ciljem uočavanja  i kontrole lica za koja se sumnja da preko akvatorije Skadarskog jezera iz Republike Albanije na teritoriju naše države krijumčare opojnu drogu marihuanu.

"U neposrednoj blizini plovnog kanala policijski službenici su uočili nepoznato lice sa džakovima, koje se, kada je ugledalo policijske službenike, dalo u bjektvo u pravcu granice sa Republikom Albanijom.

Pregledom  lica mjesta policijski službenici su pronašli i izuzeli šest manjih džakova  i dvije veće kese u kojima se nalazilo 97 pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuna težine oko 84 kilograma", saopšteno je iz policije.

Pronađena opojna droga predata je službenicima Odsjeka za borbu protiv droge na dalje postupanje.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Opojna droga će kak oje saopštenom biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"Policijski službenici preduzimaju intenzivne mjere i radnje, u saradnji sa službenicima granične policije Republike Albanije, u cilju identifikacije počinilaca ovog djela", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.