Budi odgovoran: Atlas invest, TV Atlas i Univerzitet Mediteran da izmire zarade zaposlenima
Ilustracija

Budi odgovoran: Atlas invest, TV Atlas i Univerzitet Mediteran da izmire zarade zaposlenima

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice evidentirano je 35 pritužbi, na osnovu kojih je izrečeno sedam novčanih kazni od 200 do 450 eura.

Inspektori su zbog neizdavanja fiskalnih računa sa 450 eura kaznili štand Ranka u Tržnom centru "Zeta" u Nikšiću, dok je kazna od 400 eura izrečena rožajskom "Montenegro Wood"-u zbog neprijavljenih radnika.

Inspektori su zbog neizdavanja fiskalnih računa sa 300 eura kaznili trafiku bez naziva u Beranama, a sa po 200 eura podgorički "Caffe 95", beransku radnju "Ananas" i pekaru "Versaj". Neriješeno pitanje vodosnabdijevanja bio je razlog za izricanje kazne od 200 eura podgoričkoj brzoj hrani "Kruna".

Inspektori su naložili da Atlas invest, televizija Atlas i Univerzitet Mediteran otklone nepravilnosti koje se odnosi na neizmirene zarade zaposlenima. Otklanjanje utvrđenih nepravilnosti naloženo je i u slučaju Srednje stručne škole u Rožajama, prodavnice "Idea" u Meljinama, "The private office"-a u Herceg Novom, frizerskog salona u Igalu i pekare "Magistrala" u Podgorici.

Prijava protiv podgoričkog "Tabacco shop"-a, u vezi sa neuplaćenim porezima i doprinosima, proslijeđena je Poreskoj upravi.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu tivatske firme "And", jer se ne nalazi na adresi koja je navedena u prijavi, dok su kafana bez naziva u Pljevljima i restoran "Grande" u Ulcinju bili zatvoreni.

Inspektori su kontrolom kantine u Portonovom i N.N. osobe iz podgoričkog naselja Vranići utvrdili da se u prijavljenim objektima ne obavlja djelatnost.

Prilikom kontrole N.N. osobe iz Rožaja, prijavljene za nelegalan rad, utvrđeno je da se radi o obavljanju manjih popravki, dok u slučaju firme Lučić marine servis iz Herceg Novog pritužba nije bila osnovana.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole frizerskog salona bez naziva, "Bonelle", kafe bara "Unico" i butika "Soho" u Podgorici, Turističke organizacije Herceg Novi, hercegnovskog lokala "Sim" i prodavnice "Kovači", benzinske pumpe "Pavgord" u Kotoru, Marketa "MM" u Pljevljima i Elektroprivrede.

Građani su se ove sedmice žalili i na rupe na putu i korišćenje resursa nacionalnog parka.

Mina biznis/Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.