Konferencija ''e-Demokratija - građani, kreatori javnih politika''
Foto: MJU

Konferencija ''e-Demokratija - građani, kreatori javnih politika''

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović otvoriće konferenciju ''e-Demokratija - građani, kreatori javnih politika'', sjutra u okviru nedjelje obilježavanja Partnerstva za otvorenu upravu “Globalni poziv na akciju - uprava u službi građana u organizaciji Ministarstva javne uprave i u saradnji sa UNDP-om.

Kako je navedeno iz Ministarstva javne uprave, konferencija će se održati u hotelu "Centre Ville" u Podgorici, sa početkom u 9:30 časova. 

Na konferenciji će biti predstavljen i prezentaciono i funkcionalno unaprijeđen servis e-Participacija i održan panel “Građani - kreatori javnih politika”, posvećen razmjeni iskustva o reformi standarda i modernizaciji mehanizama učešća građana u procesu kreiranja javnih politika. 

Na panelu “Građani - kreatori javnih politika” učestvuju v.d. generalne direktorice Direktorata za dobru javnu upravu i djelovanje NVO u Ministarstvu javne uprave Marija Hajduković, lider DEU projekta "Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija u Crnoj Gori'' dr Igor Vidačak, zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak i konsultantkinja Marina Vujačić. 

Učesnici konferencije su predstavnici organa uprave, organizacija civilnog društva, međunarodnih organizacija i medija. 

Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) je dobrovoljna međunarodna inicijativa, pokrenuta 2011. godine, koja promoviše multilateralnu saradnju, podržava i pomaže razvoj otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti uprave kroz otvorenu saradnju predstavnika državne uprave sa civilnim društvom i drugim segmentima društva s ciljem promocije i povećanja transparentnosti, borbe protiv korupcije i aktivnog uključivanja i osnaživanja učešća građana i civilnog sektora u kreiranje javnih politika.

Crna Gora se OGP-u priključila 13. februara 2012. godine, i kao zemlja učesnica potpisala deklaraciju o otvorenoj Vladi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.