Radulović: Turski turisti i investitori rado posjećuju Crnu Goru
Pavle Radulović

Radulović: Turski turisti i investitori rado posjećuju Crnu Goru

Broj turskih turista se znatno povećao, a još značajnije, povećao se i broj otvorenih turskih biznisa u Crnoj Gori, istakao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović na današnjem sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan.

Radulović je naglasio da je saradnja sa Turskom veoma značajna za Crnu Goru, posebno se osvrnuvši na saradnju sa agencijom za saradnju TIKA-om.

On je naveo da je Crna Gora zainteresovana za privlačenje turskih investitora i da očekuje da će se uskoro sastati sa turskim ministrom za kulturu i turizam, Numanom Kurtulmusom, koga je pozvao da posjeti našu državu. 

Ozan je istakla da je Crna Gora u Turskoj poznata i prepoznata kao veoma privlačna destinacija za turističke posjete, ali i za ulaganja.

Naglasila je da je Turska spremna da podijeli svoja iskustva sa Crnom Gorom o razvoju sektora turizma, koji kod njih dostiže preko 30 milijardi eura godišnje. 

Sagovornici su zaključili da postoji dosta prostora za bližu saradnju i da će nastaviti da pružaju podršku svima koji su spremni da ulažu u ozbiljne poslovne poduhvate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.