Podgorica: Kamenica probila staklo autobusa, djevojčica umalo pogođena
ilustracija, foto:TVCG

Kamenovanje autobusa

Podgorica: Kamenica probila staklo autobusa, djevojčica umalo pogođena

Autobusi podgoričkog Gradskog saobraćaja u prethodnih pet dana su čak četiri puta kamenovani, a prije dvije noći, kod OŠ “Branko Božović” u Zagoriču, velika kamenica je probila staklo i prošla tik pored glave djevojčice, piše portal Vijesti.

“Djevojčica je imala sreću, kamen je bio od dva kilograma. Ne znam šta će se desiti ako, ne daj Bože, nekoga pogode. Ti tinejdžeri, koji imaju petnaestak godina, vjerovatno nijesu svjesni da su potencijalne ubice”, kazao je “Vijestima” direktor Gradskog preduzeća Haris Alivodić.

On je istakao da se redovno dešava da im lome autobuse pod okriljem noći, a onda počionici pobjegnu između kuća ili zgrada.

“U posljednjih pet dana to je četvrti autobus na kojem su stakla polomljena. Osim u Zagoriču, to se ovoga puta desilo na liniji koja saobraća kroz Zabjelo, kao i dva puta na Koniku. Prije mjesec dana sam podnio prijavu tužilaštvu protiv NN lica. To se dešava svim prevoznicima, ne samo autobuskim i to godinama. Imamo slučajeve da kamenuju i vozove, očigledno nije namjera da nam se pričini šteta, nego je to jedno ispoljavanje nekulture”, smatra Alivodić.

On je naglasio da je prije dva dana povodom toga bio na sastanku sa direktorom policije i načelnikom Centra bezbjednosti u Podgorici, na kojem je zaključeno da će se tom problemu posvetiti pažnja.

“Saglasili smo se da šteta nije toliki problem, ali ugrožavanje bezbjednosti, odnosno života putnika, je neprihvatljivo i nešto će morati da se uradi povodom toga”, kazao je Alivodić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.