Gledanje u dlan: Gatara ojadila muškarca za  40 hiljada eura!
ilustracija

Njemačka

Gledanje u dlan: Gatara ojadila muškarca za 40 hiljada eura!

Jedan 33-godišnji muškarac je postao žrtva prevare kad je u četvrtak u Singenu u njemačkoj saveznoj državi Baden-Vertemberg, sreo "misterioznu ženu" koja mu je pogledala u dlan i od njega izvukla čak 40.000 eura.

Muškarac je oko 14 sati hodao ulicom August-Ruf-Štrase kada mu je prišla nepoznata žena i rekla da će mu čitati sa dlana i tako proreći budućnost, pišu njemački mediji.

Za prvu "informaciju" joj je platio 50 eura. Žena tu nije stala. Uvjerila je lakovjernog muškarca da je neko bacio urok na njega i da treba da ga izliječi.

"Tražila je sve više novca, a između četvrtka i petka 33-godišnjak joj je dao ukupno 40.000 eura", saopštila je policija u utorak u Singenu.

Sljedećeg dana, 33-godišnjak je posumnjao da mu ipak nije prorekla budućnost za 40.000 eura i obratio se policiji.

Istražioci sada traže svjedoke kojima se  žena obratila i eventualno i njih prevarila, prenosi Radiosarajevo..

Nasamareni 33-godišnjak je prevarantkinju opisao kao ženu između 40 i 50 godina, visoku između 160 i 165 cm, jače tjelesne građe, ima crnu kosu skupljenu u pletenicu, na glavi je imala crnu maramu i bila obučena u crnu odjeću.

Policija u Singenu je pokrenula istragu i traga za misterioznom ženom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.