Radovi na dionicu Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice
Foto:Pres služba Predsjednika

Predstavnici CRBC-ija sa Đukanovićem

Radovi na dionicu Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas delegaciju kompanije CRBC na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem. Tokom dužeg srdačnog razgovora iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na izgradnji prve dionice auto puta koji predstavlja najvažniji infrastrukturni projekat u novijoj istoriji Crne Gore.

Tokom susreta je razgovarano  i oko modaliteta buduće saradnje.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, istakao da upravo ovaj projekat najbolje oslikava dugogodišnje prijateljske odnose Crne Gore i Kine.

Podsjetio je da je još kao predsjednik Vlade imao priliku da ugovori saradnju koja danas daje konkretan rezultat.

Đukanoviće je dodao da je zadovoljan dinamikom dosadašnjih radova, i izrazio uvjerenje da se nakon početnih izazova u realizaciji, ušlo u jednu stabilnu i dinamičnu fazu izvođenja radova.

ukanovidelegacijakompanijeCRBC4

Predsjednik CRBC Du Fei je izrazio uvjerenje da će radovi na dionici Smokovac-Mateševo biti završeni do sredine naredne godine, te da će paralelno biti završeni i dopunski radovi.

Zahvalio se predsjedniku Đukanoviću na podršci i pomnom praćenju radova na projektu i izrazio spremnost da na osnovu potpisanog Memoranduma, CRBC ponudi finansiranje naredne dionioce auto-puta po modelu privatno-javnog partnerstva.

Istakao je da su očekivanja kompanije identična očekivanjima Crne Gore, te da ukoliko se dvije strane slože radovi na dionici Mataševo-Andrijevica-Boljari mogu otpočeti nakon završetka prioritetne dionice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.