Miroslav Mišković osuđen na dvije i po godine zatvora
Miroslav Mišković

Predsjednik Delte

Miroslav Mišković osuđen na dvije i po godine zatvora

Predsjednik kompanije Delta Miroslav Mišković osuđen je danas pred vijećem Specijalnog suda u Beogradu na dvije i po godine zatvora, zbog pomaganja u utaji poreza, dok je njegovom sinu Marku Miškoviću zbog utaje poreza sud izrekao kaznu od godinu dana kućnog pritvora.

Sud je odlučio da Miroslav i Marko Mišković treba da plate kaznu od po osam miliona dinara(oko 67 hiljada eura)

Marku Miškoviću naloženo je da njegova firma Mera Investment uplati u državni budžet više od 320 miliona dinara(oko 2.7 miliona eura), zbog neizmirenih poreskih obaveza.

To je druga osuđujuća prvostepena presuda, pošto je Apelacioni sud poništio prethodnu, javlja Anadolija.

Zbog pomaganja u utaji poreza Živojin Petrović je osuđen na osam mjeseci kućnog pritvora, a Jadranka Bardić na pola godine.

Na istom suđenju su vlasnik kompanije Nibens Milo Đurašković i njegovi saradnici proglašeni krivim za zloupotrebu službenog položaja. Đurašković je osuđen na četiri godine i tri mjeseca zatvora i kaznu od šest miliona dinara.

Risto Ristić je osuđen na tri godine zatvora, dok je Dejanu Jevtiću, Bori Jeliću, Branislavu Jovanoviću i Ljiljani Kostić izrečena kazna od po dvije godine zatvora. Srđan Filipović je osuđen na godinu i po dana zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.