Anketa AA: Mnogo je bolje nego što je ranije bilo
Foto: Anadolija

Anketa AA: Mnogo je bolje nego što je ranije bilo

U svijetu se danas obilježava 8. mart, Međunarodni dan žena. Pripadnice ljepšeg pola u Podgorici, koje su učestvovale u anketi agencije Anadolije ističu da se položaj žena u društvu znatno popravio, u odnosu na nekada.

Mirjana Šuškavčević, koja je domaćica i dolazi sa sela, ističe da su žene danas uključene u razne aktivnosti. 

2019030823532117142384108Web

„Moj muž je uvijek pažljiv, ali generalno, muškarci bi trebali biti pažljivi. Ali, mnogo je bolje nego što je ranije bilo. Žene danas rade, uključene su u razne aktivnosti. Posebno je bilo teže ženama na selu, jer je samo radila, bila domaćica. Sada je i na selu položaj žene bolji“, kaže Mirjana Šuškavčević. 

2019030823532117142384109Web

Slično tvrdi i Edina Bećović, poljoprivrednica iz Dinoše. 

„Status žene se promijenio, mada ono što mogu zaključiti jeste da danas, na ovaj dan, žene uglavnom kupuju poklone majkama, sestrama“, poručuje Edina. 

2019030823532117142384107Web

Ekipa AA srela je i bračni par Mirjanu i Dragana, koji su penzioneri i izašli su da prošetaju po gradu. Mirjana poručuje da je njen suprug uvijek bio pažljiv. 

„Muškarci treba da budu pažljivi svakog dana, ne samo 8. marta. Ipak, današnji dan je nekako svečaniji. Kod mene konkretno se ništa nije promijenilo, kako u mladosti, tako i danas“, kaže Mirjana.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.