Bošković oslobođen optužbi za silovanje, dobio 2.200 eura zbog povrede časti i ugleda
Ilustracija

Bošković oslobođen optužbi za silovanje, dobio 2.200 eura zbog povrede časti i ugleda

Veselin Bošković iz Podgorice dobio je 2.200 eura zbog pretrpjenih duševnih bolova, povrede časti i ugleda kada je bio 21 dan neosnovano u pritvoru. Presudu je donio sudija Osnovnog suda u Podgorici Radovan Vlaović, piše Pobjeda.

On je bio uhapšen prije tri godine zbog produženog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicom. Odlukom Višeg suda pravosnažno je oslobođen.

U obrazloženju presude, Vlaović je naveo da je dosuđeni iznos pravičan imajući u vidu dužinu trajanja pritvora i težinu krivičnog djela koje se Boškoviću stavljalo na teret.

“Sud je naročito cijenio činjenicu da je Bošković u vrijeme određivanja pritvora imao 37 godina, da je riječ o porodičnom čovjeku, ocu dvoje maloljetnje djece i da nikada ranije nije bio osuđivan. Po ocjeni ovog suda, ovako dosuđenom naknadom postići će se svrha tužbe”, navodi se u obrazloženju.

Bošković je tužbom tražio 35.000 eura zbog pretrpjenih duševnih bolova, povrede časti i ugleda.

Prema navodima tužbe, Bošković je u Istražnom zatvoru doživio šikaniranje i prijetnje od ostalih pritvorenika zbog optužbi za obljubu maloljetnice.

Kada je pravosnažno oslobođen optužbi za obljubu maloljetnice, Bošković je dobio ponudu od Ministarstva pravde da na ime odštete dobije 600 eura zbog neosnovanog pritvora. Međutim, on je tu ponudu odbio, ocijenivši daje takav gest Ministarstva pravde poniženje jer je 21 dan bio u pritvoru i nanesena je nepopravljiva šteta ne samo njemu, već i njegovoj supruzi i maloljetnoj djeci.

Bošković je tada naveo da je 3. maja 2016. godine optužen da je zloupotrijebio prijateljski odnos sa M. J. i njenom kćerkom, koju je, navodno, neprimjereno dodirivao po tijelu.

Ti navodi su odlukom Osnovnog suda, a kasnije i Višeg suda, odbačeni kao netačni i Bošković je pravosnažno oslobođen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.