Kvalitetan socijalni dijalog produbljen: Više razgovaramo i bolje se razumijemo
Sa sastanka

Premijer primio delegaciju Međunarodne organizacije rada

Kvalitetan socijalni dijalog produbljen: Više razgovaramo i bolje se razumijemo

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je zamjenika generalnog direktora Međunarodne organizacije rada i regionalnog direktora za Evropu i Centralnu Aziju Hajnca Kolera.

Zajednički je ocijenjeno da je saradnja Vlade Crne Gore i Međunarodne organizacije rada, koja ove godine obilježava stotinu godina postojanja, kvalitetna i sadržajna te da je dijalog Vlade Crne Gore i socijalnih partnera primjer ostalim državama našeg regiona.

„U ovoj Vladi imate odgovornog partnera“ – rekao je premijer. 

U tom kontekstu posebno je istakao kvalitetan socijalni dijalog koji je tokom mandata ove Vlade produbljen.

„Uz zalaganje ministra Kemala Purišića više razgovaramo i bolje se razumijemo“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je informisao sagovornike o odličnim rezultatima Vladine ekonomske politike koji uključuje značajan rast budžetskih prihoda, visok nivo kvalitetnih stranih investicija, rekordne turističke sezone i ekonomski rast među najvišima u Evropi. Zahvaljujući tome, zaključio je predsjednik Marković, u našoj zemlji je otvoreno oko 11.000 novih radnih mjesta.

Zahvalivši se Međunarodnoj organizaciji rada na saradnji predsjednik Vlade je ocijenio da partnerski odnos pospješuje uspješnu realizaciju zajedničkih ciljeva – ostvaranja prava na rad i zapošljavanje i jačanje socijalne zaštite i socijalnog dijaloga.

Tokom sastanka predsjedniku Vlade Crne Gore uručen je poziv na Međunarodnu konferenciju rada koja će biti održana u junu ove godine.

Sastanku su prisustvovali i ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i direktor Regionalne kancelarije Međunarodne organizacije rada za zemlje Centralne i Istočne Evrope Markusn Pilgrim.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.