Skoro polovina Sjeverne Koreje neuhranjena
Foto: Ilustracija

Izvještaj Ujedinjenih nacija

Skoro polovina Sjeverne Koreje neuhranjena

U izvještaju koji je izdala kancelarija Ujedinjenih Nacija u Sjevernoj Koreji, procjenjuje se da je oko 43 odsto populacije tj. 11 miliona stanovnika Sjeverne Koreje, neuhranjeno.

"Široko rasprostranjena neuhranjenost prijeti cijeloj populaciji djece, jedno od petoro djece u zemlji je zakržljalo zbog nedovoljne ishrane" rekao je šef kancelarije Ujedinjenih Nacija u Sjevernoj Koreji, Tapan Mishra.

Mishra je dodao da je od prošlogodišnjeg zahtjeva UN-u za 111 miliona dolara pomoći prihvaćeno samo 24 odsto, što je najmanje na svijetu, prenio je AP.

Portparol Ujedinjenih Nacija Stefan Dujarić je naveo da je humanitarnom timu UN u Sjevernoj Koreji hitno potrebno 120 miliona dolara kako bi spasili život 3,8 miliona ljudi.

Izvor: Tanjug
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.