LP čestitala Lakić: Sloboda medija temelj otvorenog društva
LP

LP čestitala Lakić: Sloboda medija temelj otvorenog društva

Upućujemo iskrene čestitke novinarki Oliveri Lakić koja je dobitnica Međunarodne nagrada Hrabra žena (International Women of Courage Award) koju dodjeljuje američki Stejt dipartment, poručili su iz Liberalne partije Crne Gore.

"Ovakva nagrada priznanje je kako za novinarku Lakić i njen profesionalni rad tako i za crnogorsko novinarstvo koje dokazuje da ima profesionalni kapacitet na svjetskom novou i da je neophodno još snažnije raditi na zaštiti novinara i promociji medijskih sloboda i slobode javno izgovorene riječi", kazali su iz LP-a,

Kako su naveli, otvorenost medija i slobodu medijskog izvještavanja, te nezavisnost novinarske profesije smatraju temeljnom pretpostavkom slobodnog i otvorenog društva.

"Za takvo nešto potreban je aposlutno slobodan i autonoman rad svih nezavisnih medija, portala, štampe, televizija i radija, kao i javnog servisa, zaštićenog od svih pritisaka kojima je cilj zloupotreba informacija. Uvjreni smo da će ovakva nagrada biti dodadni podsticaj kako novinarki Lakić, tako i svim drugim profesionalnim novinarima svih medija u Crnoj Gori da svoj posao obavljaju u najboljem interesu crnogorske javnosti i u najboljem interesu činjenica i istine", poručili su iz LP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.