Država će vraćati kredit Atlas Banke
Foto: Ilustracija

Odluke sa sjednice Vlade CG

Država će vraćati kredit Atlas Banke

Na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković, Vlada Crne Gore je usvojila Informaciju o aktiviranju državne garancije izdate u korist Evropske investicione banke (EIB).

"Za potrebe kreditnog aranžmana između EIB-a i Atlas banke AD Podgorica i prihvatila zahtjev EIB o plaćanju garancije i neophodnosti izmirenja garantovane sume u vrijednosti od 7.180.485,34 eura, kao i naknadno obračunati iznos kamata za period od 07. marta 2019. godine do dana plaćanja", saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, Vlada je dala saglasnost da se garantovana suma, sa naknadno obračunatim kamatama isplati Evropskoj investicionoj banci u roku predviđenom Ugovorom o garanciji zaključenom između EIB i Crne Gore – Ministarstvo finansija.

Vlada je zadžila Ministarstvo finansija da, nakon plaćanja iznosa po aktiviranoj garanciji, Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, u cilju pokretanja pravnih radnji za zaštitu interesa Države, dostavi potrebnu dokumentaciju.

Usvojen je Izvještaj o primjeni Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama u 2018. godini.

Prilikom predstavljanja Izvještaja navedeno je da se primjena Zakona u 2018. godini ocijenjuje pozitivnom, javna okupljanja i javne priredbe su protekli bez narušavanja javnog reda i mira, a policijski službenici su prilikom obezbjeđivanja postupali u skladu sa zakonom.

Vlada je usvojila i Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za sprovođenje Strategije reintegracije lica vraćenih na osnovu sporazuma o readmisiji za period 2016 – 2020., za 2018. godinu. U izvještajnom periodu planirana je realizacija 18 mjera, od kojih je 16 mjera realizovano dok su dvije mjere djelimično realizovano. Ove dvije mjere realizovaće se tokom 2019, odnosno 2020. godine.

Usvojena je i Informacija o realizovanim radovima na desnom rukavcu rijeke Bojane u cilju održavanja protočnosti i obezbjeđenja uslova za izvođenje radova u 2019. godini. Povodom ove tačke dnevnog reda Vlada je zadužila nadležne institucije da obezbijede sredstva za aktivnosti na radovima u cilju održavanja protočnosti, da zaključe Sporazume o korišćenju materijala sa ušća i račve za obnavljanje plaže na Adi Bojani i prihranjivanje plaža, kao i sagledavanje mogućnosti valorizacije preostalog materijala sa račve, kao građevinskog.

"Na sjednici je data saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore o pokretanju postupka davanja u zakup zemljišta u državnoj svojini, radi postavljanja objekata privremenog karaktera na području nacionalnih parkova „Skadarsko jezero“, „Durmitor“ i „Lovćen“, u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera za period 2017-2019. godine, sa pozivom za javno nadmetanje. Cilj davanja u zakup je poboljšanje turističke ponude nacionalnih parkova", navedeno je iz Vlade.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.