Marković: VCG garant sigurnosti i bezbjednosti zemlje, kao i oslonac građanima za svaku njihovu potrebu
Foto: Vlada CG

Marković: VCG garant sigurnosti i bezbjednosti zemlje, kao i oslonac građanima za svaku njihovu potrebu

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj 112. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković usvojila Izvještaj o stanju u Vojsci Crne Gore za 2018. godinu.

Konstatovano je da je su u 2018. godini, izgradnja operativnih sposobnosti, implementacija NATO standarda, kao i učešće u međunarodnim mirovnim misijama i operacijama bili prioriteti Vojske.

Kako je saopšteno iz Vlade, na ovaj način pripadnici Vojske dali su svoj doprinos ostvarenju strateških ciljeva Crne Gore – integracije u evropske i evroatlantske organizacije.

Tokom diskusije o Izvještaju, predsjednik Marković je kazao da je Vojska Crne Gore garant sigurnosti i bezbjednosti zemlje, kao i oslonac građanima za svaku njihovu potrebu.

„Možemo biti ponosni sa onim što smo uradili na reformi naše vojske i njenom pozicioniranju, opremanju i jačanju njenog ukupnog potencijala“, kazao je predsjednik Marković, istakavši da je Crna Gora kroz cio institucionalni kapacitet pokazala da doprinosi vrijednostima na kojima počiva NATO.

On je dodao da je u narednom periodu, uz modernizaciju vojske, važno intenzivirati zanavljanje i nabavku nove opreme za policiju.

Vlada je usvojila II Prilog izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori za period 20. oktobar 2018. – 1. mart 2019. koji sadrži pregled realizovanih aktivnosti i statističkih podataka za sva pregovaračka poglavlja i obuhvata političke i ekonomske kriterijume.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.